Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yleiset luovutusehdot

Luovutusmaksu on tällä hetkellä 100 euroa. Se kattaa kissan rokotukset (kissarutto, -nuha ja rabies), madotuksen sekä steriloinnin (aikuisena luovutetut sekä urospennut). Osalla kissoista on myös turvasiru.

Pentukissa sitoudutaan steriloimaan viimeistään 8 kuukauden iässä. Kun kissa on steriloitu, on mahdollista saada puolet luovutusmaksusta takaisin. Maksun palauttaminen evätään, mikäli kissa pennutetaan. Sterilointivelvoite säilyy joka tapauksessa luovutussopimuksen kohdan 2 mukaisesti.

Yhdistys varhaissteriloi luovuttamansa urospennut.

Kissan varaamisen ja luovuttamisen väliin jää aina vähintään 7 päivän harkinta-aika. 

 

Uusi kissa saapuu kotiin

Viikon harkinta-aikana on mahdollisuus tehdä ennakkohankintoja. Kodista on hyvä löytyä ainakin
 • kuiva- ja märkäruokaa
 • ruoka- ja vesiastioita
 • hiekkalaatikko ja hiekkaa (tai pellettejä)
 • leluja, raapimapuu
 • kuljetuslaatikko
 • kynsisakset, harja, kampa
Tutki asuntosi läpi kissan silmin. Pääseekö ikkunasta putomaan, tai parvekkeelta? Onko huonekasveja putoamisvaarassa, ovatko ne myrkyllisiä? Ovatko sähköjohdot ehjiä ja turvallisia? Löytyykö hiekkalaatikolle rauhallista paikkaa, jonne kissalla on vapaa pääsy? Onko ruokailulle sopivaa paikkaa, rauhallista ja helposti puhdistettavaa?
 

Luovutusehdot

 1. Kissaa on hoidettava hyvin, Suomen eläinsuojelulakia ja -asetuksia, sekä kaupungin järjestyssääntöjä on noudatettava.

 2. Kissan rokotuksista, madotuksista ja hammaskiven poistosta, sekä tarvittaessa steriloinnista (pennut 6-8 kk ikäisenä) huolehditaan. Kissan sairastuttua otetaan yhteyttä eläinlääkäriin ja sen sairauksia tai vammoja on hoidettava asianmukaisesti. Kissalla ei teetetä pentuja.

 3. Loviisan kissatalo ry:n edustajalla on oikeus käydä katsomassa kissaa. Mikäli hoitoa on laiminlyöty tai havaittavissa on muita vakavia ongelmia (esim. päihteiden käyttö perheessä), yhdistys voi ottaa kissan välittömästi takaisin huostaansa.

 4. Kissaa pidetään mielellään sisäkissana. Vapaa ulkoilu on sallittua, kunhan kissalle annetaan aluksi reilusti aikaa (suosittelemme noin 2 kuukautta) tottua uuteen asuinympäristöönsä. Ulkoillessa kissalla on hyvä pitää pantaa, josta löytyvät perheen yhteystiedot.

 5. Tervettä kissaa ei lopeteta. Mikäli kissan sairaus on hoidettavissa ruokavaliolla tai jatkuvalla lääkityksellä, lopetus ei ole ensimmäinen vaihtoehto. Katso kohta 6.

 6. Mikäli yhteiselämässä ilmenee ongelmia, kissa palautetaan Loviisan kissatalo ry:lle. Maksettua luovutusmaksua ei palauteta. Ongelmilla tarkoitetaan hoitovaikeuksia, sopeutumisongelmia tai terveydellisiä ongelmia.

 7. Kissaa ei saa luovuttaa eteenpäin ilman Loviisan kissatalo ry:n lupaa. Kissan kuolemasta, kissan katoamisesta tai yhteystietojen muuttumisesta ilmoitetaan Loviisan kissatalo ry:lle.

 8. Kissa luovutetaan aina eläinlääkärin tarkastamana. Loviisan kissatalo ry kertoo kaikista tiedossaan olevista kissan terveyteen liittyvistä seikoista.

 9. Yhdistys ei voi ottaa vastuuta mahdollisista piilevistä sairauksista tai vammoista. Luovutuksen jälkeen kissan hoito- ja lääkärikuluista vastaa aina allekirjoittanut vastaanottaja.

 10. Loviisan kissatalo ry pidättää oikeuden ottaa kissa takaisin huostaansa luovutussopimuksen rikkomusten vuoksi.