cat-1517642_1920-me.jpg

SEY:n eläin­suo­je­lu­neu­vo­jat

Suomen Eläin­suo­je­lu SEY:llä on noin 80 va­paa­eh­tois­ta eläin­suo­je­lu­neu­vo­jaa eri puolilla Suomea. He ovat teh­tä­vään­sä kou­lu­tet­tu­ja ja vai­tio­lo­vel­vol­li­sia hen­ki­löi­tä, jotka toimivat SEYn alai­suu­des­sa omalla vas­tuu­alu­eel­laan.

Eläin­suo­je­lu­neu­vo­jat antavat neuvoja puhelimitse ja sähköpostitse. Tarvittaessa he tekevät saamiensa ilmoitusten perusteella eläin­suo­je­lu­neu­von­ta­käyn­te­jä. Monesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa.


Vakavissa tapauksissa asiat siirretään eläin­suo­je­lu­vi­ran­omais­ten hoidettavaksi. Eläin­suo­je­lu­vi­ran­omai­sia ovat virkaeläinlääkärit, kuten kunnan- ja val­von­tae­läin­lää­kä­rit, terveystarkastajat ja poliisi. Vain viranomainen voi suorittaa esimerkiksi eläimen huostaanoton.


Jos näet tai kuulet eläimestä, joka tarvitsee apua välittömästi, on syytä olla yhteydessä poliisiin ja eläin­suo­je­lu­vi­ran­omai­se­na toimivaan val­von­tae­läin­lää­kä­riin.


Jos olet epävarma asian kiireellisyydestä, voit ottaa yhteyttä SEYn eläin­suo­je­lu­neu­vo­jaan. Kiireellisessä tilanteessa neuvojalle on varminta soittaa.


ELÄIN­SUO­JE­LU­NEU­VO­JAT

  • Loviisa, Lapinjärvi: Ann-Sofi Sjögård puh. 050 524 6985 / yhdistys@loviisankissatalo.fi
  • Askola, Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Pornainen, Pukkila: Päivi Mäki puh. 045 231 8603 (iltaisin) / paivi.maki@sey.fi
  • Muu Suomi, löydät lähimmän neuvojasi: sey.fi/elain­suo­je­lu­neu­vo­jat

VAL­VON­TAE­LÄIN­LÄÄ­KÄ­RI Loviisan ja Porvoon alueella

  • Puh. 040 0692 931
  • val­von­tae­lain­laa­ka­ri@porvoo.fi


Yh­teys­tie­dot

Peikkomäentie 31 / Trollbackavägen 31

07945 KUGGOM, Loviisa


puh. 050 524 6985

yhdistys@loviisankissatalo.fi


Vierailu kis­sa­ta­lol­la

Kissatalo on avoinna vierailijoille vain erikseen sovittuna aikana. Jos haluat tulla käymään, ota meihin aina ensin yhteyttä. 

HUOM! PANDEMIA AIKANA OTAMME KISSATALOLLE VAIN KAKSI VIERAILIJAA KERRALLAAN. HUOLEHDIMME NÄIN SEKÄ VIERAILIJOIDEMME, ETTÄ HENKILÖKUNTAMME TURVALLISUUDESTA.
© Loviisan kissatalo. Kaikki oikeudet pidätetään.