LOVIISAN KISSATALO RY

Lovisa katthus rf

Tule vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoisemme tekevät mahdolliseksi löytöeläinten - erityisesti löytökissojen - auttamisen Loviisan ja Lapinjärven alueella. Mitä enemmän meillä on aktiivisia vapaaehtoisia, sitä useampaa eläintä voimme auttaa. Tule siis mukaan tehokkaaseen joukkoomme! Tehtäviin saat perehdytyksen ja tukea.

Erityisesti tarvitsemme uusia hoitovuorolaisia ja sijaiskoteja.


Hoitovuorolaiset

Vuorontekijät sitoutuvat yhteen, vapaavalintaiseen hoitovuoroon viikossa.  Aamuvuoro tehdään kaikkina viikonpäivinä noin klo 9-13 (kissamäärästä riippuen) ja iltaisin noin klo 17-20.  Tehtäviin kuuluu kissojen ruokinta, lääkintä tarvittaessa, tilojen siivous ja kissojen kanssa seurusteleminen sekä arkojen kissojen sosiaalistaminen.

Vapaaehtoisena toimiminen vaatii täysi-ikäisyyttä ja sitoutumista.  Kissakokemus on etu. 

  • Mikäli kiinnostuit, laita viesti sähköpostitse osoitteeseen aktiivit(a)loviisankissatalo.fi ja kerro itsestäsi ja kissakokemuksestasi.

Sijaiskotitoiminta

Sijaiskotina voi toimia ihan tavallinen perhe, jolla on mielellään aikaisempaa kissakokemusta.  Erillinen huone kissaa varten on taloudessa hyvä olla erityisesti, mikäli perheessä on omia eläimiä.  Sijaiskoti sitoutuu hoitamaan kissaa kuin omaansa ja tarvittavan ajan, kunnes kissa on valmis uuteen kotiin.  Aika voi vaihdella muutamasta viikosta jopa kuukausiin. Kissasta aiheutuvat kulut maksaa yhdistys.  Tärkeää on, että koko perhe on sitoutunut sijaiskotitoimintaan.

Erityisesti tarvitsemme kotihoitopaikkoja aroille kissoille.  Tällöin on eduksi, että taloudessa on myös kesy kissa (rokotusten tulee olla kunnossa!) opastamaan arempaa kotioloihin. Kodin tulee olla kissaturvallinen: mm. tuuletusikkunat on verkotettu ja parveke joko lasitettu tai verkotettu.

Toivomme, että sijaiskoti sijaitsee Loviisassa tai sen lähialueella, jotta tapaamiset tukihenkilön kanssa on helppo järjestää.

Teemme aina kirjallisen sopimuksen sijaiskodin kanssa sen jälkeen, kun olemme hyväksyneet kodin sopivuuden keskustelun ja kotikäynnin jälkeen. Jokaiselle sijaiskodille nimetään yhdistyksen puolelta oma tukihenkilö.

  • Jos kiinnostuit, laita viesti sähköpostitse osoitteeseen sijaiskodit(a)loviisankissatalo.fi